Hemma på Mallorca 8

Måndag

Idag, mycket tidigt på morgonen skulle vi egentligen till Manacor och flyga ballong men det blåser för mycket så det blir inte av. Vi har fått en ny tid på tisdag i nästa vecka så det blir till att hoppas på bättre förhållanden då. Ballongfärden är Christer födelsedagspresent till Annki, den har varit hemlig för henne tills några veckor innan vi åkte hit, ska bli spännande.

Ingegerd (som vi lånat lägenhet av) och Berit kommer ned på onsdag och då får vi flytta ut för att dra vidare till Palma och där ta det lilla tåget till Soller, en mysig liten stad på västsidan av Mallorca. Vi har bokat rum några nätter på ett litet hotell via booking.com och i planerna finns den lilla botaniska trädgården och lite vandring. Efter Soller är inget bestämt men vi ska hyra en bil, sen får vi se, vill gärna lite österut det är en del av ön som vi inte sett så mycket av tidigare, det ska bl.a. finnas typisk Mallorcansk keramik i Felanitx som kanske kan vara trevliga som inredningsdetaljer.

Innan dess måste vi ordna allt det praktiska inför avslutningen av köpet och för att kunna sköta våra affärer har vi satt upp vårt tillfälliga kontor (inget bredband där vi bor) på Ona Bona, en trevlig surfbar nere vid stranden, ett antal timmar kommer att tillbringas där under några dagar med mobiltelefon och bärbara datorn, trådlöst Internet och cappucino. Tack ni på Ona Bona och tack för att tekniken fungerar, utan den skulle det varit mycket knepigare att genomföra lägenhetsköpet!

Vi har nu också fått besked från Ann att köpet ska avslutas på måndag om en vecka, hos Notarien i Palma Nova, hon skickar ett mail i veckan med uppgifter om vad vi måste ha ordnat, vem checkarna ska skrivas ut på osv. En osäkerhetsfaktor för oss är hur lång tid det kan ta att föra över pengar till den spanska banken, det måste vara klart absolut senast nästa måndag förmiddag men helst till fredag i denna vecka för att spara våra nerver. Vi haft några samtal med Anette på vår svenska bank och hon verkar lugn som vanligt så det ordnar sig nog.

Ikväll tänkte vi gå till Helga och Udo på restaurang Alt Köln och äta snitsel Wiener art, alltid mycket goda och med fin sallad till, men nej fanken det är ju måndag, den dag dom har stängt, då får det bli något annat, China restaurangen vid hotell Balear kanske eller Christers pasta speciale här hemma på Ingegerds balkong? Avslutningen på dagen blir säkert en liten promenad bort om vår lägenhet!

Fortsättning följer förhoppningsvis snart!

dscn1513.jpg

Dags för frukost på Ingegerds balkong, här har vi haft många sköna stunder, fint att kunna välja mellan sol eller skugga

dscn1524.jpg

The "Naked Chef" in action

dscn1526.jpg

Det blev Christers Pasta Carbonara Especiale och en flaska enkelt men gott Mallorca vin från Binissalem, Autentico  görs av Jose L. Ferrer

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)