Mallorcatips

Mallorca Balloons

Finns i Manacor men hämtar upp från Palma, Can Pastilla mm. Räkna med en tidig morgon, man flyger på morgnarna då det förhoppningsvis inte blåser så mycket och ibland om kvällen. Du får vara med och hjälpa till att göra ballongen i ordning och sen flyga 50-60 minuter samt vika ihop och lasta allt igen.

Mycket trevligt men ganska dyrt, priset var år 2012, 160€ per person inkl. transport, lätt måltid och så blir du döpt i "Champagne" till  Prins och Prinsessa av Mallorca, inte illa! .

Om det blir någon flight bestäms av vädret, dagen före ska man ringa Mallorca Balloons mellan 17-19.00 för att få besked om det går att flyga eller inte. Då det kan bli så att flygningen blir inställd är det klokt att försöka boka i början av Mallorcavistelsen, detta gör att man har fler möjliga uppstigningar att komma med på, lite boroende på bokningarna.

Vår upfattning är att man är mycket seriösa och noga med säkerhetsarbetet och de är dessutom väldigt trevliga mot sina kunder.

Länk till mallorcaballoons.com

 

 

Son Amar

Son Amar är en fd Finca som på sin tid ordnade de "mycket berömda" Grisfesterna, lyckligtvis kanske, är den tiden förbi och nu sedan många år finns det här en av Europas mest påkostade "Dinner shows" Maten är ok med tanke på att det är många som ska ha bordsservering men underhållningen är verkligen högklassig, kanske lite i längsta laget, närmare 3 timmar.

Det går att beställa transport från där du bor eller vid ett hotell i närheten. Tiderna är ca 19.00 Upphämtning, 20.00 Ankomst, 21.00 Maten serveras och show som varar fram mot 24.00 med rökpauser, därefter transport hem igen. För bra platser är priset 65€ inlusive vinerna till maten, barer finns. Det går att köpa dyrare VIP paket. Transportkostnad tillkommer med ca 10€/person. När vi var där i november fick vi 15% rabatt på showen som "boende" på ön, kändes lite kul!

Länk till sonamar.com

dscn2152-liten.jpg

 

Salinas de Levante

På vägen till den fina stranden vid Es Trenc ligger Salinas de Levante, ett företag som under 50 år arbetat med att utvinna salt ur havsvatten. Naturligtvis ett måste att ha Mallorcasalt i matlagningen, finns att köpa vid entrén till företaget, tidigare fick man lägga en slant och ta en påse salt, numera finns det en automat, kostar 2€ för ett kilo. Det finns möjlighet till att göra studiebesök (mot avgift) men det är även trevligt att köra smala grusvägen ned till Es Trenc stranden, speciellt för den som är fågelintresserad. Varning! Det det är mycket trafik för en så smal väg under högsäsong. 

 Länk till salinasdelevante.com

dscn1800.jpg

Rödbenad styltlöpare, kul pippi!

 

En heldagsutflykt med tåg till Sóller

Att ta tåget Ferrocaril de Sóller från Placa de España i Palma till Sóller är en härlig upplevelse. Linjen har varit i drift sedan 1912, på den tiden var Sóller en mycket isolerad plats och det var en strapatsrik resa genom Sóller passet på Sierra de Alfàbia. Sóller hade redan då en stor produktion av apelsiner och järnvägen kom att betyda mycket för exporten av dessa bl.a. till Frankrike. Idag är järnvägen mest till för oss turister men med 13 tunnlar och flera broar på sina 27 km är det en spännande färd. Åker man ”turistavgången” kl.10.50 så stannar tåget till i Bunyola för fotografering, i Sóller kan man fortsätta med spårvagn (från 1913) ner till hamnen i Port de Sóller. Tid och prislista mm här.

För den som vill vandra i bergen är Sóller en bra utgångspunkt med många kortare och längre leder och det finns gott om mindre hotell men med ganska höga priser. Vi har bott på Can Isabel ett mycket trevligt litet hotell med 7 (eller 9) rum, ligger precis vid järnvägsstationen och finns med på booking.com. Är man i Sóller tycker jag (Christer) absolut att du ska prova deras egen apelsinlikör, Angel d'Or, det är koncentrerat solsken & apelsin på flaska, Annki är inte lika förtjust men vi är helt överens om att det är en höjdare att sitta på torget en kväll och äta en tapastallrik och dricka ett (eller två) glas rödvin.

Det finns även en botanisk trädgåd, El Jardín Botánico de Sóller som inte är så stor men mycket trevlig, ett lugnt ställe med många mysiga rum, sist vi var där hade den ekonomiska krisen gjort att man behövt minska mycket på personalen så vi hoppas verkligen att den ska klara sig, gör ett besök!

 Länk till turistbyrån Oficina Turistica

 

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)