Hemma på Mallorca del 2

Våren 2012 gjorde vi en Indienresa med Albatross Travel och den var alldeles fantastisk, när vi kom hem var det hög tid att planera in höstsemestern på våra resp. jobb och vi hade inte en aning om vad den skulle användas till. Efter en resa till det otroliga Indien är det inte lätt att hitta någon upplevelse som kan jämföras.

Vi ringde Ingegerd och frågade om vi kunde få låna hennes lägenhet i slutet av augusti. Jodå det gick bra, hon och Berit skulle ner men veckan innan dess kunde vi ta. När vi nu ändå skulle till Mallorca igen visade det sig att vi båda, på var sitt håll, började återuppväcka den där känslan vi hade några år tidigare, den då vi gick runt och lägenhetsspanade och det kändes rätt bra när vi förstod att båda tänkte "lite längre"

Under sommaren kollade vi runt på Internet och såg att det fanns några (men inte så många) lägenheter till salu och som såg trevliga ut samt låg ungefär i vår prisklass. Vi hade lite koll på den ekonomiska utvecklingen i Spanien och kunde se hur mycket priset på lägenheter hade gått ned sedan 2007-2008. Det kändes absolut att stark SEK och det ekonomiska läget gav oss ett bra förhandlingsläge. Men….det framgår inte alltid när media skriver om hur billigt det går att köpa lägenhet i Spanien att prisskillnaden är väldigt stor om du vill ha en lägenhet strandnära eller på en ö som Mallorca, alternativt en lägenhet i ett komplex på fastlandet och en bra bit från stranden, av de senare lär det finnas mer än 400000 till salu.*

Vi hade tidigt en inriktning mot att bo i Can Pastilla - Col de'n Rabassa området, det kändes trevligt med mycket bofast befolkning, marknad på torget några gånger i veckan, kyrkans basar med alla trevliga damerna samt att det mesta är öppet året om och så naturligtvis läget! Det fanns 5 km sandstrand österut mot Arenal och in till Palma promenerar man på en timme eller tar bussen på 15 minuter och så tar det bara 10 minuter med taxi till flygplatsen.

På Internet dök det upp en mäklarbyrå, två svenska tjejer som bott på Mallorca under lång tid, vi kände absolut att det behövdes någon som konsultade oss igenom den Spanska byråkratin och som kunde hjälpa oss med språket, bortsett från ”un cerveza por favor” och ”aqua minerale sin gas” samt lite till, var våra spanskafärdigheter mycket torftiga. Christer mailade och ringde Ann Kihlbom på Beaumount Properties/Mallorcamäklarna och berättade hur vi tänkte. Ann och kollegan Eva har sin bas i Santa Ponsa, väster om Palmabukten och hade inte så mycket koll på just ”vårt” område, men visst, var det där vi ville bo så skulle hon gärna hjälpa oss. En omedelbar känsla av att vi hade en bra personkemi infann sig.

                                                                                                                                           Fortsättning följer här!

*Lästips om Europas ekonomiska kris:

En skildring av Europas ekonomiska kris ur Grekisk, Italiensk, Spansk och Portugisisk synvinkel är Emanuel Sideas bok: Skräck och avsky i Euroland. Mycket initierad och intressant.

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)