Hemma på Mallorca del 3

Under sensommaren 2012 hade vi en hel del mailkonversation med Ann, hon ställde frågor och ville sätta sig in i hur vi tänkte, mycket nyttigt för det krävde ju i sin tur att vi satte ord på våra tankar och så att säga samordnade bilderna i våra två huvud, resultatet blev bl.a. detta mail:

Hej Ann, önskemål var det ja!

Det brukar inte kunna gå att få allt men det går ju inte att få det man inte tänkt på heller så här får du en liten sammanställning på hur vi tänker baserat på många års resande och boende på ställen av mycket skiftande kvalité, vi tror oss dessutom ha en ganska bra samsyn i tänket och bör inte bli alltför besvärliga klienter till dig med vitt skilda önskemål, hoppas vi.

Som du ju vet allra bäst av oss, är det ju så att vilka fastighetsaffärer man än ska göra så är ju LÄGET väldigt viktigt, när/om vi ska göra avkall på något så får det bli något annat tror vi, är LÄGET väldigt bra så kan vi fundera över vår budget, också en avvägning med hur mycket vi vill och kan hyra ut men vi vill helst köpa inom vår budget utan något tillskott från uthyrning alls. Storlek på uppåt 100 m2 och mer är inte speciellt intressant men 2 sovrum måste finnas, finns det 3 utan att lägenheten i övrigt känns liten så är det ju bra men inte nödvändigt, gärna utgång till balkong även från något av sovrummen. Tak lägenhet, tja kan gå men ofta varmt och mer oskyddat, svalare att ha någon lgh ovanför, marklägenhet kan gå, beror ju helt på läget, trafik mm dessutom risk att det känns mörkt och instängt men praktiskt för cyklar.

Kök får ju inte vara något "råttbo" (jag arbetar själv med fastigheter men hade inte tänkt att vi skulle ha ett semester renoveringsobjekt, vi har redan ett hus från 1911 det räcker) Någon matplats i köket är inte alls nödvändigt då är det viktigare att köket är utformat på ett sådant sätt att man faktiskt kan laga mat där. Vi vill inte ha lägenhet i två etage och hiss ska finnas, standarden på hela huset och omgivningen måste ju också vara godtagbar, ja du vet. Toalett/dusch helt och prydligt men inget extravagant, typ bubbelbad och dylikt, då finns det viktigare saker att prioritera lägenhetspengarna på. Läge och utsikt, jo vi vill ha nära till badbara havet och visst är hel eller delvis havsutsikt trevligt, speciellt med tanke på de som kan tänka sig att låna lägenheten av oss ibland och låna ut kommer vi att göra men i den begränsade krets vi känner.

Vi gillar mixen i "vårt område", lugnt men nära till allt, varmt vatten i den lilla viken även utanför säsong och jättetrevlig promenad/cykling längs havet in till Palma, som också är en liten storstad vi tycker mycket om men inte vill bo i, just nu alla fall. Det blev rätt många ord men vi hoppas du ”känner oss” lite bättre nu, tacksamma för ditt arbete.

Annki & Christer

Strax innan vi skulle åka ner i slutet av augusti fanns det då till slut en objektslista med några tänkbara lägenheter från Ann och några från oss samt något ”wild card”, vi har också lagt till lite senare att bortsett från att det är billigare kan ett läge som inte helt är exponerat mot vinden från havet vara betydligt skönare och mindre fuktigt på vintern.

                                                                                            Fortsättning följer här!

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)