Hemma på Mallorca del 4

Vi kom ner till Mallorca en tisdag, den 28 augusti, det hade varit 40 grader varmt i flera veckor men nu lättade det lyckligtvis lite. Lägenheten vi lånade hade ingen klimatanläggning och sovrummet låg i sydvästläge, alltså varmt och skönt. Ann ringde och frågade om fredag kunde bli en bra dag för att titta på lägenheter, jodå absolut då har vi någon dag att kolla runt själv men först bada lite!

En av lägenheterna hade vi kunnat lista ut var den låg redan hemifrån (tack Google Earth, Street View!) och den kollade vi upp först, läget var mycket bra, det som inte var så bra var att ingång och uteservering till en restaurang låg precis nedanför balkongen, hmmm.

En kväll då vi var ute och strosade blev det tvärnit på Annki, uppmärksam som hon är kände hon igen en balkongdekoration från bilderna på Internet, dessutom var detta på en av de lägenheter som vi var mycket intresserade av. Det blev några extra varv runt fastigheten, det såg riktigt bra ut, rätt område, huset såg välvårdat ut, lägenheten bra placerad i huset! Vi var lätt upprymda inför fredagen.

Fredag morgon, vi ska träffa Ann och hon ska ha med sig en mäklare från ett annat företag som också har lägenheter som vi var intresserade av, Christer långbyxor på, bäst att se någorlunda prydlig ut. Ann från Mallorcamäklarna och Marlene från Porta Mallorquina stod och väntade på oss vid Hassos biluthyrning, första lägenheten vi skulle titta på var, just det, den Annki hade spanat in.

Paret som ville sälja hade två barn som skulle börja skolan i Palma och därför skulle de flytta dit, det hade funnits seriösa spekulanter men det hade runnit ut i sanden av olika anledningar. Lägenheten var egentligen lite större än vi tänkt oss men väldigt bra planerad, det fanns tvättstuga och 3 sovrum samt egen parkeringsplats och förråd, lite mer än vi vågat hoppas på. Priset rimligt men för högt, vi återkommer. Vi fortsatte förmiddagen med fler lägenheter, en behövde vi inte gå in i då priset inte var prutbart i den utsträckning vi ville och någon hade ju fallit bort redan när vi själva spanade runt. En lägenhet var mycket fin och bara att flytta in i, men som Annki uttryckte det ”den var färdig redan” även om vi inte önskade oss ett renoveringsobjekt vill vi gärna ha möjligheten att sätta vår egen prägel och det gör man kanske inte på något som redan är jättefint, Annki vet också att Christer behöver ha något att mixtra med ibland för att inte bli rastlös.

Vi har tidigare under förmiddagen sagt hej då till Marlene, nu bestämmer vi oss för att gå till torget med Ann och ta en kaffe och försöka sortera ut intrycken efter förmiddagen. På vägen dit ser vi Marlene sitta på ett café. Samråd, ska vi sätta oss hos henne och lämna ett bud på den där första lägenheten? En snabb diskussion, vill vi verkligen ha den här lägenheten, går det egentligen att hitta något bättre i rätt område, hur mycket är det rimligt att försöka pruta? Ok vi kör på detta!

Hej Marlene är du upptagen?

                                                                                            Fortsättning följer här!

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)