Hemma på Mallorca 6

I god tid inför klockan sex promenerade vi längs havet och vägen upp mot det som snart skulle bli vår lägenhet på Mallorca, okay sista möjligheten att ångra oss! Känner du några tvivel? Nej det gör jag inte, gör du? Nej! Behöver vi tänka över detta en gång till? Nej, men… det finns ju en viss risk att vi med tiden kommer att hitta saker vi missat, nu när det gick så fort, fast läget är jättebra och priset blev mycket bra så då får vi väl ta den smällen, om den kommer. Helt överens!

På Svenskt sätt så kom vi i tid vilket var helt onödigt för det var det ingen annan som gjorde, men vi blev insläppta och satte oss på balkongen bland leksaker, ungar och katter, lite städning kommer det nog att få bli innan vi kan flytta in tror vi.

Till slut var alla samlade och på en härlig blandning av svenska, engelska, tyska och spanska vi gick vi igenom förutsättningarna för affären, som att: säljarna verkligen var ägare, exakt vad som ingick i köpet, parkeringsplats mm, tid för avslutande av köp hos Notarie, att vi hade handpeng osv

Ann hade under eftermiddagen förberett ett dokument, en avsiktsförklaring om köp, skriven på spanska och engelska och där betalningen av handpeng ingick, vi skrev under denna, överlämnade handpengen, tog i hand och kramades lite, vi var därmed de nya ägarna.

Det blev bestämt att Ann skulle boka tid hos Notarien i Palma Nova i slutet av kommande vecka eller i början av nästkommande, vi behövde den tiden för att sköta det praktiska med överföring av pengar mm. Säljarna trodde sig kunna flytta ut under veckan efter att vi slutfört köpet, de skulle hyra lägenhet i Palma och det fanns många lediga, plötsligt insåg vi att om vi hade riktig tur kunde vår semester faktiskt räcka till även för att få flytta in i vår nya lägenhet, det hade inte funnits med ens i vår mest optimistiska tankar, och vi är ändå väldigt optimistiska, nästan alltid.

Både vi och mäklarna hade haft en intensiv dag och alla var trötta då vi kramade varandra på gatan utanför lägenheten, vi promenerade hem och drack en whisky på balkongen. Idag kan vi inte komma på var eller vad vi åt den kvällen, whiskyn? Lagade vi mat hemma och i så fall vad? Åt vi på restaurang och i så fall vilken? Detta är helt borta, men vi var mycket upprymda och mycket lyckliga.

  Fortsättning följer här!

dscn1603.jpg

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)