Hemma på Mallorca 7

Lördag, dag 1 som (i alla fall nästan) lägenhetsinnehavare.

Det tillhör morgonritualen att någon av oss går ner till bageriet och köper nytt bröd till frukosten, vi har 5-6 bagerier på några minuters promenadavstånd, något kan vara stängt enstaka dagar annars öppnar de alltid vid sju-åtta på morgonen. Un pan por favor, därefter eventuellt en runda om torget för att köpa dagens tidning, Ultima Hora, sen en koll på havet + frukost på balkongen, en bra start på vilken dag som helst!

Vi bestämde med säljarna att de ska ta med sig i stort sett allt löst i lägenheten inklusive tvättmaskin och kyl/frys. Inredningen i badrummet och balkongmöblerna ska vi be att få behålla, det blir ändå ganska mycket grejor vi behöver för att kunna flytta in. Det blir alltså spaning på IKEA idag, vi har ingen hyrbil men bussen stannar precis nedanför vår lånade lägenhet, en enkelresa inom vårt område (t.ex. in till Palma) kostar €1,50 och här går det fortfarande bra att betala kontant till busschauffören! Tio resors kort i tidningsaffären kostar €10.

Nya katalogen ska precis komma ut men den fanns ännu bara för IKEA Family medlemmar, inte ens Christer kunde charma (alternativt tjata) till sig en katalog! Vi fick en i brevlådan två veckor senare och det är rätt kul att parallellt läsa en katalog på varje språk, la cocina-kök, dormitorio-sovrum osv.Vi har en rätt otydlig bild av hur lägenheten kan möbleras men IKEA besöket ska förhoppningsvis ge lite inspiration. Vi har bestämt att Annki ska ha hand om inredningen med Christer som smakråd, Annki ska se till att det blir någon ”röd tråd” i tänket. Christer ska sköta det tekniska och praktiska samt göra en skalenlig lägenhetsritning, vi måste ringa och be att få komma och ta lite mått snarast nästa vecka.

På IKEA hittar vi redan vid detta första besök nästan alla de möbler vi senare köper bl.a. några snygga och praktiska sängar med förvaringslådor under samt soffan Ektorp mm, dubbelsängarna har här standardmått 160cm men det passar oss bra då sovrummen inte är så stora.IKEA på Mallorca är rätt litet men trevligt och har mycket vänlig personal med mestadels goda engelskkunskaper, det finns även svensk personal, vilket vi märkte då vi stod och diskuterade en gardin som vi hade lite olika uppfattningar om!

Restaurangen är liten och extremt överbefolkad vid ett - två tiden på dagen men det finns naturligtvis köttbullar och kanelbullar-Bollo de canela, menyn innehåller alltid en soppa och fiskrätt, kötträtt samt vegetariskt. På torsdagar är det svensk meny, Menu’ Sueco som tex kan innehålla Isterband con bechamel, patata y perejil.

När vi har måttat och fotograferat alla prylar vi tror oss vara intresserade av tar vi en taxi hem, resten av veckoslutet ägnar vi åt att sola, bada och läsa.

  Fortsättning följer här!

dscn1550.jpg

dscn1558.jpg

lagenhetsritning.jpg

                               Lägenhetsritningen har Anders Ahlquist på TLMC konsult i Höör gjort till oss , tack Anders!

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)